Fonetska gimnastika – grupna logopedska terapija za najmlađe od 3-5 godina

Fonetska gimnastika – grupna logopedska terapija za najmlađe od 3-5 godina

Usluga po kojoj je Školarko posebno poznat je program Fonetske gimnastike. Fonetska gimnastika je poseban program osmišljen i akreditovan kao program za prevenciju patologije dečjeg govora predškolskog uzrasta. Ovo je program namenjen deci uzrasta 3-6 godina.
Ciljevi ove vrste programa jesu:

• identifikacija govornih mana,
• korektivni rad sačinjen iz više različitih segmenata koji na potpuno novi i deci atraktivan način pomažu u korekciji govornih poremećaja,
• izražena socio-emotivna podrška deta u procesu prevazilaženja govornih smetnji.
Naime, govorni jezik u procesu rasta i razvoja svakog deteta vremenom postaje osnov za verbalnu komunikaciju i socijalizaciju interakciju. Tepanje, šuškanje, mucanje, rotacizam, kao i ostale govorne greške danas su sve učestalije kod dece uzrasta do sedam godina, pa i više. Stim u vezi veoma je važno znati da ukoliko govorne greške nisu posledica organskih poremećaja, a ukoliko se adekvatno tretiraju, kasnije ne prerastaju u govorne poremećaje. Međutim u slučaju da se logopedski rad u ovom periodu razvoja deteta aktivno ne uključi i ne izvrši potrebna korekcija, tada nepravilan oblik govora ostaje kod deteta kao trajna posledica, koja se u daljem razvoju može dodatno zakomlikovati. Naime, ne trerirane govorne mane mogu izazvati niz socijalno i emotivnih neprijatnosti, tipa: odbacivanje, ili poruge od strane detetovih vršnjaka, pa čak i ozbiljnije psihološke smetnje u procesu formiranja dečje ličnosti.
Stoga Školarko pored individualih logopedskih tretmana nudi i radioničarski program Fonetske gimnastike koji na kreativan i potpuno zabavan način deci nudi niz vežbi koje potpomažu idividualnom terapeutskom ratu. Svakom roditelju uvek preporučujemo da kombinuje program Fonetske gimnastike, koji se odvija jednom nedeljno sa jednim do dva individualna tretmana takođe nedeljno i time maksimalno potpomogne i ulepša period korekcije govora svome detetu.
Važno je znati da Školarko svakog septembra i svakog januara formiramo po jednu grupicu od četvoro do šestoro polaznika Fonetskih gimnastičara i da stoga na vreme treba planirati i rezervisati mesto za dete. O detaljima programa možete saznati jedino direktnim kontaktom sa terapeutima na prvom zakazanom testiranju. Program je jedinstven i zaista prijemčiv svakom detetu. Cena programa je 1800 dinara na mesečnom nivou. . Više informacija možete dobiti putem telefona: 063/ 82 67 388 ili 065/89-00-89-5.

Pošaljite nam poruku