Škola engleskog jezika za predškolce i školarce

Engleski za mališane od 3 do 7 godina

Muzikom smo okruženi od najranijeg doba. Uspavanke su prvo što čujemo kao mali, a kao odrasli znamo da uživamo u lepim tonovima. Muzikom smo okruženi, ona u nama može da probudi razna osećanja. Učenje stranog jezika pomoću pesmica je jedan od najbržih načina da se savladaju slova, reči, melodija i ritam. Zbog jednostavnosti melodije, prepoznatljivosti ritma, zanimljivih i neobičnih reči učenje jezika postaje lako kao pesma.

Školarko nudi jedinsteni program učenja jezika gde ćemo putem savremenih metoda vašem detetu omogućiti da na najbolji i najdugotrajniji način nauči strani jezik. Vaše dete će progovoriti engleski jezik kroz igru, pevanje, glumu, pokret i mnoštvo kreativnih aktivnosti koje čine osnovu svakog našeg časa. Pokret uz muziku deci je najbliži i najzanimljiviji, s toga ćemo obezbediti da svaki čas bude dinamičan i interesantan. Poznato je da deca putem slušanja i pevanja pesama najlakše usvajaju i pamte određene reči i fraze i lakše ih integrišu u jezik, naročito u najmlađem uzrastu.

instruments-orff-early-education-music-159849 (1)

Učeći pesmice sa ritmom, koristeći ritmičke instrumente i igrajući muzičke igre, deca lakše uče sklopove reči, lakše prepoznaju samoglasnike, dele reči na slogove i savladavaju zvukovne osobenosti novog jezika poštujući njihovu intonaciju i akcenat.

Ovakavim metodama rada deca će na najprirodniji način usvajati znanja i učiti osnovne pojmove engelskog jezika kroz tematske celine kao što su alfabet, brojevi, boje, oblici, delovi tela, porodica, životinje, voće i povrće, prevozna sredstva, vremenske prilike, meseci u godini,  godišnja doba, praznici, osećanja, a muzika će pomoći pri usvajanju znanja, pokretu kao i komandi skoči, tapši, čučni, okreni se i td. U okviru navedenih nastavnih tema, celokupan rad vodiće se grupno kroz igru, pevanje, izvođenje brojalica, crtanje, kvizove i takmičenja, sve to na engleskom jeziku. Pored edukativnog sadržaja kroz muzičko-engleske radionice podstiče se pre svega socijalizacija dece, sticanje samopouzdanja, kao i razvoj ritma i sluha, pamćenje, motorika, kreativnost i mašta, a sve to u vedroj i veseloj atmosferi.

Muzičko-engleske radionice namenjene su deci uzrasta od 3 – 7 godina

I grupa od 3 i 4 godina, II  grupa od 5,6 i 7 god

Časovi će se izvoditi dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta

Adresa: Isturena jedinica Školarka Alekse Šantića 5, lokal 3

Informacije i prijave na telefon 065/8900895

 

Engleski za predškolce i školarce uz sertifikovane programe za  uzrast 6 do 14 godina

adventure-island-logo-white-w-slogan

Dečji edukativni klub Školarko u saradnji sa školom engleskog jezika Adventure Island nudi sledeće kurseve za decu od 4 do 12 godina:

● YLE Starters
● A1 YLE Movers
● A2 YLE Flyers
● KET Key Enlish Test
● B1 PET Preliminary English Test

U zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja, deca se raspoređuju na jedan od postojećih kurseva. Poseban akcenat stavlja se na učenje engleskog jezika putem pesme i igre, kao i na aktiviranje taktilnih čula.  Adventure Islad  nudi i redovne kurseve engleskog jezika za školarce, koji su obogaćeni brojnim tematskim sadržajima na čiju dinamiku sama deca utiču. Časovi su osmišljeni kao mešavina konvencionalnih i savremenih metoda. Korišćenjem raznovrsnih igara, audio i video materijala, kreativnih radionica, deca se osećaju sigurno i ohrabreno da progovore novi jezik. Kroz interesantne i dinamične časove, vežbaju se sve četiri veštine svakodnevnog engleskog jezika: govor, slušanje, čitanje i pisanje. U okviru časova deca na engleskom pišu kratke priče, čitaju stripove i mini romane iz naše mini biblioteke, rade mini dramatizacije, spremaju kulinarske recepte iz engleske kuhinje, slušaju englesku muziku i prevode pesme, prave tematske i druge panoe…

Deca putem ovog programa rade na fondu reči, vežbaju gramatiku, konstrukciju rečenice, kao i izražavanje na pravi način. Cilj je da decu zainteresujemo za jezik i motivišemo jer učenje jezika ne treba shvatati kao obavezu, već u njemu treba uživati. Iz tog razloga je nastava za naše najmlađe polaznike organizovana tako da kroz pesmu, igru i kreativnost usvajaju vokabular, gramatička i sintaksčika pravila ovog jezika.
Svi kursevi se odvijaju po proverenim i priznatim programima stranih izdavača i traju
po 10 meseci, sa pauzama za školske raspuste i praznike. Nastava se odvija dva puta nedeljno po
60 minuta u periodu od septembra do jula. Broj učenika u grupi je od 3 do 8 , što ostavlja
profesoru dovoljno vremena da se posveti svakom učeniku. Program i same teme koje obrađujemo su prilagođene uzrastu i interesovanjima polaznika.
Detaljine o našoj školi možete saznati na sajtu: adventureisland.rs

 

LETNJE RADIONICE NA ENGLESKOM JEZIKU

U saradnji sa školom engleskog jezika Adventure Island, dečji edukativni klub Školarko organizuju dečje
letnje radionice na engleskom jeziku.
Kreativan pristup učenju jezika u vidu radionica je u praksi pokazao jako dobre rezultate. Radionice su
koncipirane kao kreativan i timski rad u malim grupama, gde će deca moći da utvrde svoje znanje jezika i
nauče novo putem zabavnog načina učenja. Nastavne jedinice su podeljene po tematskim celinama, a
deca će kroz igru, pesmu, crtanje i pravljenje slušati jezik i upotrebljavati nove izraze.
Radionice su namenjene deci uzrasta 4-12 godina. Shodno uzrastu, decu  delimo u dve grupe:  mlađu i
stariju grupu. Pre svega je važno napomenuti da prethodno znanje ne mora da bude na visokom nivou,
dovoljno je da su deca zainteresovana i spremna da putem kreativnih i zabavnih metoda steknu znanje iz
oblasti egleskog  jezika!
Letnje jezičke radionice su namenjene svima koji žele da se: druže, zabave, uživaju u stvaranju i nauče
nešto novo. Ukoliko želite da Vaše dete ima kvalitetno upotpunjeno letnje vreme, ove radionice su pun
pogodak za Vas! Prostorije su klimatizovane. Dobrodošli!

Pošaljite nam poruku