Škola nemačkog jezika za predškolce i školarce

Škola nemačkog jezika za predškolce i školarce

Nemački jezik je jezik velikih umova! Neka Vaše dete još od najranijeg uzrasta sa nama neguje ljubav prema ovom jeziku i kada odraste postane sposobno da čita dela Getea, Schillera, Manna, Brechta, Hessea, Grassa, Kanta, Hegela, Šopenhauera, Ničea i mnogih drugih na originalnom jeziku.
Da li ste znali da je studiranje na Bečkom univerzitetu besplatno za studente koji dolaze iz Srbije? Iskoristite pruženu mogućnost i obrazujte se ili omogućite Vašem detetu de se obrazuje na najstarijim i najeminentnijim fakultetima Evrope.
Upravo iz ovih razloga Školarko nudi časove nemačkog jezika sa posebnim programima i akcentom na sve dečje uzraste od nižeg predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.
Školarkova škola nemačkog jezika bavi se grupnim kursevima nemačkog jezika namenjenim deci od 3 do 15 godina, kao i grupnom, poluindividualnom i individualnom nastavom za svu školsku decu. Takođe nudimo i niže i srednje kurseve za starije A1, A2, B1, B2. Saznaj detaljnije o ponudi programa ove škole jezika u nastavku.

Program za decu predškolskog uzrasta od 3-7
Ovaj program je osmišljen tako da se mališani putem interaktivnih igara postepeno upoznaju sa nemačkim jezikom i njegovom osnovom. Deca u stimulativnoj atmosferi i uz kvalitetna nastavna sredstva mahom iz Nemačke i Austrije, putem igre: pevanjem, dramatizacijom, crtanjem i ostalim kreativnim radnjama aktivno učestvuju u procesu usvajanja ovog jezika. Deca na ovom uzrastu nemaju konkretan udžbenik već radnu knjigu dobijaju od nas. Naša radna knjiga objedinjuje više različitih ponudjenih programa, te ima za cilj da pruži bogatije i šire učenje od onoga što nude standardne knjige za ove niže uzraste.
Na kraju svake školske godine, organizujemo javni čas za roditelje, gde kroz igru, pesmu, i glumu deca pokazuju šta su naučila tokom prethodne školske godine, te dobijaju diplomu za stečeno znanje, kao i sopstveni godišnji portfolio.

Program za decu svih školskih uzrasta
Program za školarce se bazira na različitim Hueber-ovim udženicima, o ovim knjigama, kao i ostalim nastavnim sredstvima ove renomirane izdavačke kuće, možete se detaljnije informisati na sajtu www.hueber.de . Rad je nadopunjen i drugim štampanim nastavnim materijalima koji obogaćuju ponuđene knjige, te dopunjuje i zaokviruje znanje stečeno u školi ukoliko deca ovaj jezik uče u svojim školama. Ovim temeljijim pristupom, već nakon nekoliko godina učenja, omogućavamo svim našim polaznicima da na tako ranom uzrastu mogu polagati, te i dobiti diplome na Goetheovom institu.

Program za srednjoškolce
U zavisnosti od potrebe učenika program za srednjoškolce organizujemo: u vidu dopune školskog gradiva, ili kao nadogradnja stečenog znanja i priprema za polaganje prijemnog iz ovog predmeta.

Programi za odrasle
Od kurseva za odrasle Školarko nudi sledeće nivoe kurseva:
A1 (Fit 1: Fit in Deutsch 1 für Jugendliche; SD1: Start Deutsch 1),
A2 (Fit 2: Fit in Deutsch 2 für Jugendliche; SD2: Start Deutsch 2),
B1 (ZD j: Zertifikat Deutsch für Jugendliche; ZD: Zertifikat Deutsch) ,
B2 (B2: Goethe-Zertifikat B2; ZDfB: Zertifikat Deutsch für den Beruf; TestDaF: Test Deutsch als Fremdsprache) ,
U nemačkom jeziku nivoi se kreću od A1 do C2 odgovaraju nivoima Zajedničkog evropskog referentnog okvira (Gemeinsamer europäischer Referenzrahmen – GER). U Školarku formiramo
Način rada je predviđen tako da istovremeno razvija sve četiri jezičke veštine: čitanje, pisanje, slušanje i govor.

Koju vrstu časova možete dobiti kod nas?
Nastavu je najbolje prilagoditi senzibilitetu svakog pojedinca, te roditelji mogu izabrati tip nastave za koji smatraju da će detetu najviše odgovarati. Postoje tri različite strukture nastave:
– individualna nastava,
– poluindividualna nastava,
– grupna nastava

Individualni časovi su u potpunosti prilagođeni pojedincu. Sva pažnja profesora, kao i sam sadrzaj programa i dužina časa prilagođava se u potpunosti potrebi pojedinca. Cena individualnog časa je 700 dinara.

Poluindividualni časovi podrazumevaju grupu od 2 do 3 učenika istog ili sličnog nivoa znanja. Poluindividualni časovi su krakteristični za kolege sa posla, poznanike i prijatelje, ili decu koja žele ili trebaju veću pažnju predavača ili intenzivniji rad. Ovaj oblik učenja omogućava da se gradivo i tematika prilagođava potrebama datih polaznika, te je ovakav rad posebno pogodan za decu čiji roditelji žele da se prati isključivo školski program, te da se on udopunjuje i detaljno navežbava. Cena časova u polugrupnoj nastavi je 4200 dinara na mesečnom nivou.

Grupni rad podrazumeva rad u grupi od četvoro do maksimum sedmoro đaka. Sve grupe se održavaju u popodnevnim i predvečernjim časovima radnim danima, kao i vikendom- u dogovoru sa članovima grupe. Cena časova je 3200 dinara na mesečnom nivou.

Pošaljite nam poruku