Muzičke radionice u Školarku

Promocija muzičkih radionica u Školarku

Dragi drugari,ovog leta 2018.vam poklanjamo prve naše časove gratis,a tokom celog leta nudimo muzičke programe upola cene. Uživajmo zajedno u veselim melodijama koje ćemo zajedno kreirati.
Muzička radionica za najmlađe
“tam-tam 1„ ♪ ♪ ♪
Uzast od 2 do 4 god.
Muzička radionica „tam-tam 1“ namenjena je našim najmlađim mališanima uzrasta od 2.5 do 4. godine života. Naše radionice su obogaćene i fonetskom gimnastikom koja se uspešno sprovodi u našem centru kao prevencija patologije govora. Ovim vežbama stimulišemo pravilnu artikulaciju fonema, a kroz niz specifičnih vežbi stimulišemo i krupnu motoriku koja je, kako istraživanja pokazuju usko povezana sa samim razvojem govora. Radionice su koncipirane tako da deca na njima prave sopstvene instrumente i ukrašavaju ih, čime podstiču razvoj fine motorike. Kroz pevanje pesmica razvijaju se i jezičke sposobnosti dece, razvija se koordinacija i memorija, a deca na ovom uzrastu postaju svesna ritma, prave razliku sporo- brzo, tiho- glasno, dugo-kratko. Povezivanjem svega navedenog u potpunosti se aktiviraju i leva i desna hemisfera mozga.
Muzička radionica za najmlađe
“tam-tam 2„ ♪ ♪ ♪
Uzast od 4 do 7 god.
Jedna od omiljenih aktivnosti mališana predškolskog uzrasta je slušanje i pevanje veselih dečjih pesmica uz muziku. Dok igraju i kreću se u ritmu muzike deca razvijaju svoju motoriku i samoizražavanje, a pevanjem uz melodiju vežbaju svoje vokalne sposobnosti. Osim toga, izloženost muzici pomaže mališanima da nauče, zapamte i prepoznaju različite tonove, zvuke i značenje reči. U predškolskom periodu formira se preko 70% sinapsi, a od broja sinapsi zavisi i razvoj intelektualnih sposobnosti. Za muzički razvoj dece presudan je period od rođenja do šeste godine života! Učenje postižemo na kreativan i zabavan način putem brojnih muzičkih aktivnosti kao što su pevanje pesmica, ples, muzičke igre, sviranje na različitim instrumentima, slušanje i opažanje zvukova i muzike. Deca se svakodnevno upoznaju sa muzikom i pesmama iz celog sveta što je najlepši mogući susret sa različitim zemljama, njihovim kulturama i jezicima.

♪♪♪ Pridružite nam se da zajedno kroz jedinstvene programe muzičke edukacije obogatimo svet najmlađih ♪♪♪

Časovi se oržavaju jednom nedeljno u trajanju od 45 minuta.
Radionice vodi Milena Vrhovac, dipl. muzički pedagog i master teoretičar umetnosti
♪ U okviru programa muzičke edukacije nudimo i individualne časove klavira, solfeđa i teorije muzike za decu osnovnoškolskog uzrasta kao i za sve ljubitelje muzike, bez obzira na prethodno znanje, veštine i sposobnosti.

Leave a Reply